Skip to main content

Country Selector

Sorular ve Rezervasyon
1-866-869-3520

Size daha fazla yardımcı olmaktan mutluluk duyarız - bizimle şimdi iletişime geçin!

Seyahat danışma yardım hattı
1-866-869-3520
Skype: eurocentres_sales

E-posta
Sorularınızı iletişim formunu kullanarak gönderin.

Yüz yüze danışma
56 Eccleston Square
SW1V 1PH London/UK

Birincil sekmeler

Birincil sekmeler

Vize Bilgileri Avustralya

13 hafta veya daha kısa süreliğine eğitim almayı planlayan katılımcılar Turist Vizesi (600 sınıfı) veya Ziyaretçi Elektronik Seyahat Otoritesi (Visitor Electronic Travel Authority-ETA) (976 sınıfı) aracılığıyla ülkeyi ziyaret edebilirler.
13 haftadan fazla eğitim almayı planlayan katılımcıların Öğrenci Vizesi (500 sınıfı) alması gerekir. Bazı öğrenciler Çalışma Tatili Vizesi (417 sınıfı) ve Çalışma ve Tatil Vizesi (462 sınıfı) almak için uygun olabilir.
Öğrenci Vizesi almak için minimum gereksinimler şunlardır:

  1. Geçerli bir pasaport 
  2. Onay mektubu 
  3. Avustralya'daki kalış masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösteren belge 
  4. Ücretlerinizi ödediğinizi ve Denizaşırı Öğrenci Sağlık Sigortası (Overseas Student Health Cover-OSHC) yaptırdığınızı belirten Elektronik Kayıt Onayı (Electronic Confirmation of Enrolment-eCoE)

Öğrenci Vizesi ile seyahat eden bir öğrenci Avustralya'da iki haftada en fazla 40 saate kadar çalışma iznine sahip olur. Öğrenci Vizesi başvurusunu yaparken aynı zamanda çalışma hakkı vizesi (Avustralya Çalışma Tatili Vizesi denir) için de başvuruda bulunabilirsin.
Eğitimleri esnasında çalışmak isteyen Öğrenci Vizesi sahibi öğrencilerin, Avustralya'ya geldikten sonra Avustralya Vergi Dairesinden Vergi dosya Numarası almaları gerekir.
Öğrenci Vizesi şu koşulları içerir: 

  • Tatmin edici akademik performans kayıtları elde ederek kurs gereksinimlerini karşılamak ve belirlenmiş derslerin en az %80'ine katılmak; 
  • Zorunlu Denizaşırı Öğrenci Sağlık Sigortasını Avustralya'da kalışın süresince yaptırmak; 
  • Adres değişikliği durumunda Avustralya Göçmenlik ve Sınır Koruma Departmanını (Australian Department of Immigration and Border Protection- DIBP) derhal bilgilendirmek; 
  • DIBP kurumuna başvuruda bulunmadan ilk altı (6) ay boyunca eğitim sağlayıcınızı değiştiremezsiniz; 
  • Öğrenci durumunuzda değişiklik olursa veya kayıt olduğunuz kursu iptal ederseniz DIBP kurumunu bilgilendirmek; 
  • Geçerliliğini yitirmeden öğrenci vizeni uzatmak; 

Özel vize bilgileri için en yakın Avustralya Yüksek Komisyonu veya Konsolosluğu ile irtibata geçebilir ve/veya Avustralya'ya özgü gereksinimleri öğrenmek için Göçmenlik ve Sınır Koruma Departmanı (DIBP) web sitesini (www.immi.gov.au) ziyaret edebilirsiniz. İkamet ettiğiniz ülkeye özgü koşulları kontrol etmenizi şiddetle öneririz.
18 yaşın altındaki öğrenciler sadece Cairns'deki okulumuza kabul edilebilir. Bu öğrencilerin, Süper Yoğun (30 ders/hafta) kurs, Eurocentres aracılığıyla aile yanında konaklama ve geri dönüş transferi kaydı yapmaları gerekir. Ebeveyn veya velilerinin ise doldurup imzaladıkları Ebeveyn Rıza Formunu (Parental Consent Form-PCF) sunmaları gerekir.

Vize konusunda başka sorunuz olması durumunda bize başvurmaktan çekinmeyin. Lütfen bize team-ch [at] eurocentres [dot] com adresinden ulaşın.

İşliyor